SÖK BOSTAD

För att kunna söka bostad hos Hässelby Hem måste du uppfylla våra uthyrningskrav:


Hässelby Hem vill skapa ett tryggt och trivsamt boende i levande bostadsområden och i samverkan med övriga samhällsaktörer. Vi går inte på kötid. Av de sökande görs ett urval där vi ser till helheten och att boendet ska passa på ett långsiktigt sätt: sammansättning av hyresgäster i en fastighet, samt storlek och kostnad. Vi förbehåller oss rätten att välja hyresgäst.

Som hyresgäst måste du uppfylla vissa fastställda urvalskriterier. Dessa urvalskriterier grundar sig på erfarenhet och vår vision om ett långsiktigt och tryggt boende för alla.

  • Du måste ha en stadig inkomst som innebär att din årsinkomst före skatt är minst 4 gånger årshyran. Om du har en hyra på 7 000 kr/mån ska du alltså tjäna minst 336 000 kr/år före skatt. (12 x 7 000 x 4)
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Du måste ha goda referenser från tidigare boende, till exempel nuvarande eller tidigare hyreskontrakt eller ett av fastighetsägaren godkänt andrahandskontrakt. Är du tidigare villaägare eller bostadsrättsägare ska du kunna uppvisa handling där villa/bostadsrätt lämnats till mäklare för försäljning.
  • Hässelby Hem godtar inga borgenärer
  • Hässelby Hem godkänner inte studiemedel eller försörjningsstöd som inkomst

I samband med prövning för uthyrning kommer en kreditupplysning att tas på dig.

Din ansökan läggs i en intressebank för varje sökt lägenhet. Något strikt kösystem tillämpas inte. Vi har inga förturer.

För att anmäla ditt intresse för en ledig lägenhet måste du först registrera dig och ange ett lösenord. När du gjort detta kan du logga in på Mina sidor och anmäla ditt intresse. Om du blir aktuell för en lägenhet återkopplar vi till dig.

Följ dessa steg för att söka lediga objekt hos oss:

Frågor & svar

För att söka lägenhet hos oss måste du först läsa igenom våra uthyrningskrav. Om du uppfyller dem ska du registrera dig och därefter kan du se lediga lägenheter och anmäla intresse. Följ stegen på förstasidan på vår webb.

Eftersom vi inte går på kötid kan vi inte svara på hur lång tid det tar innan, eller om, du kommer att få en lägenhet hos oss.

Hässelby Hem går inte på kötid. Om du uppfyller våra uthyrningskrav (se ovan) kan du registrera dig hos oss och söka lediga lägenheter. Av de sökande gör vi sedan ett urval där vi ser till helheten och att boendet ska passa dig som hyresgäst och oss som hyresvärd på ett långsiktigt sätt.

Du behöver ha varit på visningen för att bli erbjuden lägenheten. Ifall du inte kan komma är det OK att skicka ett ombud i ditt ställe.

Vi godkänner inte studiemedel som inkomst.

Nej, tyvärr kan du inte anmäla en medsökande.

Nej, om du redan är hyresgäst hos oss behöver du själv hitta någon att byta med, samt ansöka om bostadsbyte. OBS! Alla byten måste godkännas av oss. Läs under ”Byta lägenhet” om vad som gäller.

logotyp

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Hässelby Hem AB
alla rättigheter reserverade