Mahari lagar din punka på två minuter

Mahari Nuguse har fullt upp i sin verkstad Hässelby Cykelservice. Här – på hörnet till Hässelby Hems hus på Astrakangatan 65 – har cykelverkstan funnits i över 25 år, men det var först förra sommaren som Mahari Nuguse tog över. Sedan dess har han satt sin egen prägel på lokalen och moderniserat.

Placeholder-bild

Här får han varje dag ägna sig åt sin passion – cyklar. Meka med dem, laga trasiga delar, serva dem inför våren. För sedan han började jobba på sin pappas kompis cykelverkstad när han var yngre har det varit just cyklar Mahari Nuguses liv centrerat kring. Yrket har tagit honom ända till Eritrea där han jobbade med Eritreas nationella cykelteam och deras cyklar.

– Jag gjorde cyklarna redo för tävlingar och lagade dem om något gick sönder. Men det bästa är att få meka med cyklar – oavsett om det är moderna tävlingscyklar eller femtio år gamla renoveringsobjekt, säger han.

Hans kärlek till cyklar och cykling lyser verkligen igenom. Själv har han tre cyklar för olika tillfällen och han cyklar ofta ut på turer med kompisar.

– Ut mot Bålsta och på Ekerö är det väldigt fint att cykla. Nu när det är som kallast brukar jag inte cykla så mycket men annars tar jag cykeln överallt, berättar han.

Vad gör man i en cykelverkstad när det är vinter?

– Jag slipar en hel del skridskor, vallar skidor och fixar med dubbdäck, men det är helt klart mest att göra på sommarhalvåret.

Vad är det vanligaste problemet du får fixa?

– Det måste nog vara punktering, och det går snabbt att laga. Jag kan fixa en punka på mellan två och tio minuter beroende på vilken cykel du har. Det är bara att komma förbi!

Källa: Mitt kvarter nr 1, 2022
Foto: Camilla Lindqvist

logotyp

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Hässelby Hem AB
alla rättigheter reserverade