Fönsterbyte på Friherregatan

Det ser inte ut som vanligt på Friherregatan under hösten. På adresserna 19 till 39 byts nämligen de gamla fönstren mot nya som ska isolera bättre, är energisnåla och kommer hålla under lång tid. Bättre för både miljön och de boende.

Placeholder-bild

– Fönstren har varit med sedan huset byggdes och det är dags att byta ut dem, berättar Jim Gustafsson som projektleder bytet på Hässelby Hem.

De nya fönstren är gjorda i trä precis som originalfönstren, men har en yta av aluminium utvändigt som bättre kan stå emot väder och vind. Designen liknar äldre kittade fönster och passar därför väl in i husens funkisarkitektur, och kulören har en mattare ton som ger ett naturligt intryck och smälter in i fasaden.

– Självklart är fönstren mer energieffektiva och kommer att isolera bättre mot kyla på vintern och värme på sommaren. De släpper inte heller igenom lika mycket ljud, så det ska bli tystare i lägenheterna efter bytet. Fönstren har också en riktigt smart funktion som gör att man kan snurra runt dem så att utsidan vänds inåt. Supersmidigt när du ska putsa dem, säger Jim Gustafsson.

logotyp

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Hässelby Hem AB
alla rättigheter reserverade