Erbjudande om laddning av elbil

För dig som har elbil eller laddhybrid, eller funderar på att skaffa en, erbjuder vi möjligheten till laddning där du bor.

För att bidra till minskade utsläpp av växthusgaser vill vi underlätta för omställningen till el-drivet bilkörande. Därför är vår ambition att erbjuda dig som hyresgäst möjligheten att hyra en parkeringsplats med elbils-laddning. Det gäller både för dig som redan hyr en parkeringsplats av oss och för dig som ny hyresgäst. Vid intresse undersöker vi om det är möjligt att installera laddstation på din plats. I vissa fall kan vi komma att behöva erbjuda dig en annan plats där el finns tillgängligt, och i vissa fall kan det tyvärr visa sig att det inte är möjligt alls.

Ladda med grön el

All el som laddas från våra elbils-laddare är grön el, vilket innebär att den kommer från vattenkraft, vindkraft eller solkraft.

Vad blir priset?

Som hyresgäst betalar du som tidigare den normala hyran för parkeringsplatsen. Utöver denna hyra tillkommer en kostnad på mellan 500 kr per månad för att platsen utrustas med laddplats. Kostnaden kan variera eftersom förutsättningarna för en installation kan se olika ut. Som hyresgäst betalar du sedan själv för den faktiska el du nyttjar, med ett påslag på 10 %.

Hyresavtal

Vid parkeringsplats med elbils-laddning skrivs ett 1-årigt hyresavtal som därefter övergår till ett tillsvidareavtal med 3 månaders uppsägningstid.

Frågor och beställning

För att beställa, anmäla intresse eller ställa frågor är ni välkommen att kontakta oss via mail på: info@hasselbyhem.se

Det är ingen sluttid satt på det här erbjudandet, så även om det kan bli aktuellt för dig med elbil/laddhybrid om något år, så är du välkommen att kontakta oss.

FAKTA

Typ av laddning

I första hand kommer ett enfasuttag med 16 A säkring, uttag av europeisk standard typ 2 mod 3, att installeras. Det innebär ett uttag utan fast kabel. Ett sådant uttag ger ca 2 mils laddning per timme. Om det är möjligt kommer ett motorvärmaruttag att konverteras till laddstation.

El-uttag för motorvärmare

Till flertalet av våra parkeringsplatser finns det idag ett eluttag för motor- och kupévärmare. Observera att dessa el-uttag inte är anpassade för elbilsladdning och det är därför totalt förbjudet att ladda sin elbil, eller annat fordon, via denna. Vid felaktig användning av dessa motor- och kupévärmare finns risk att brand eller alvarliga el-fel uppstår. Läs mer på Elsäkerhetsverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se även en film om brandrisken med att ladda i motorvärmare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varför skaffa elbil?

Hållbart

Det bästa med elbilen är miljövinsten jämfört med en konventionell bil. Inga lokala utsläpp under körning och sett till hela livslängden är elbilen mer hållbar och bättre för miljön.

Tyst

En elbil minskar trafikbullret avsevärt. Är du orolig för att ingen ska höra när du rullar fram kan du sätta på ett artificiellt ljud vid låga hastigheter.

Prisvärt

Att köra elbil kostar cirka två kronor per mil i bränslekostnad. Elbilar kräver vanligtvis mindre service och underhåll vilket ger väldigt låga driftskostnader.

Effektivt

Elmotorn har högre verkningsgrad än motorn i en konventionell bil. Över 90 procent av all energi används för att driva bilen framåt. För en bensin- eller dieselbil är motsvarande siffra 35 procent.

Bekvämt

Den låga tyngdpunkten, det höga vridmomentet och avsaknaden av växlar ger bilen väldigt goda köregenskaper. Dessutom slipper du att åka till macken för att tanka.

logotyp

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Hässelby Hem AB
alla rättigheter reserverade