Hösttips för våra hyresgäster

Hösten är här och löven får sina vackra gula och röda färger. Vi har samlat några tips för ditt boende som är aktuellt just nu.

Placeholder-bild

Tips! Så får du rätt temperatur inomhus

Din lägenhet ska hålla cirka 20 grader inomhus. När vädret slår om och blir kallare kan det ta lite tid innan värmesystemet hinner få upp inomhustemperaturen, men är det kallt inomhus under lång tid finns det några saker du kan göra själv. Se till att det inte står en säng, soffa eller hänger gardiner som täcker elementen. Det hindrar värmen från att spridas i rummet och täckande gardiner kan lura elementen att tro att det är varmare än vad det faktiskt är. Kolla också att termostaten på elementet står på max. Räcker inte detta kan du mäta temperaturen 1 meter från ytterväggen och 1 meter upp i luften – är det lägre än 20 grader där under en lång tid felanmäler du det.

Skydda dina kläder från mal

Förvarar du kläder eller andra textiler som mattor och stoppade möbler i källaren eller på vinden? Då är det bra att skydda dem från det vanliga skadedjuret mal som annars kan göra hål i dem. Det bästa sättet är att använda vakuumpåsar för kläder som ska förvaras i källare eller vind. I garderoben kan du använda cederträ eller lavendelpåsar eftersom malar inte gillar dofter. Mer information finns på www.anticimex.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Klimatsmarta tips för hösten

När vi går mot kallare tider går vår elanvändning upp, men det finns många klimatsmarta tips som gör att du både sparar på miljön och plånboken.

  • Släck lamporna i rum du inte vistas i.
  • Vädra korta perioder men med vidöppna fönster.
  • Diska inte under rinnande vatten.
  • Se till att porten till huset stängs ordentligt så att kall luft inte kommer in.

Ställ undan din cykel

Genom att låta cykeln stå i förrådet när du inte använder den under höst och vinter, minskar risken att den rostar och går sönder. Det blir dessutom lättare för snöröjningen att komma fram senare i vinter om alla cyklar står där de ska.

logotyp

Dataskyddspolicy

Copyright 2023 Hässelby Hem AB
alla rättigheter reserverade

Till toppen