Nu finns iBoxen i Hässelby – så funkar det

Kanske har du redan sett de grå boxarna som dykt upp lite varstans i Stockholm det senaste året? Det är företaget iBoxen som ligger bakom dem och de vill göra det lättare att både leverera och ta emot paket. I samarbete med Hässelby Hem har iBoxen under våren satt upp tre paketboxar i Hässelby.

Placeholder-bild

– Vi ser att e-handel bara växer och vill underlätta för våra hyresgäster att handla smart och hållbart. Tanken är att det ska bli som ett utlämningsställe precis runt knuten, säger Carl Talling, projektledare på Hässelby Hem.

iBoxens paketboxar är tillgängliga dygnet runt eftersom de står utomhus, så du behöver inte ta hänsyn till ett utlämningsställes öppettider när du ska hämta ditt paket. Det innebär också att transportörerna kan anpassa sina leveranser till när det är mindre trafik eller köer och på så sätt dra ner på både utsläpp och trängsel – och eftersom iBoxen är helt oberoende kommer du på sikt kunna samla alla dina leveranser till ett och samma ställe.

Det är framför allt Hässelby Hems hyresgäster som kommer att hämta sina paket i de nyuppsatta boxarna, eftersom de bor närmast, men alla som vill kan använda dem.

– Våra hyresgäster ska inte behöva störas av spring vid boxarna, så vi har placerat dem på ett sätt som undviker det, men fortfarande är nära bostaden, säger Carl Talling.

Här hittar du iBoxen bland Hässelby Hems fastigheter:

  • Enspännargatan 53
  • Maltesholmsvägen 93
  • Mäster Karls Väg 7

Källa: Mitt kvarter nr 2, 2022
Foto: Camilla Lindqvist

logotyp

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Hässelby Hem AB
alla rättigheter reserverade