Snygga sopor på Maltesholmsvägen

Att gå till soprummet är sällan något att längta till, men tänk om! På Maltesholmsvägen kliver du numera in i en skog när du ska återvinna dina sopor.

Placeholder-bild

Det var efter en brand i återvinningsrummet på Maltesholmsvägen som Hässelby Hem valde att rusta upp på ett lite nytt sätt. Numera pryds nämligen väggarna av ett vackert skogsmotiv som ska göra det lite trevligare att slänga sina sopor. Möjligheten att återvinna är en självklarhet för Hässelby Hem och därför är det extra roligt att kunna erbjuda ett så fint soprum.

– Vi har många hyresgäster och förpackningarna tycks bara öka med tiden. Vi vill att så många som möjligt ska återvinna sina sopor och hoppas att det här initiativet kan hjälpa till, säger Peter Leskinen, förvaltningschef på Hässelby Hem.

Exakt vad du kan slänga i just ditt återvinningsrum varierar lite men det är alltid tydligt skyltat vad du kan återvinna och i vilken behållare det ska läggas i. Om det inte finns ett kärl för det du ska slänga i ditt närmsta återvinningsrum ska du lämna dem på en återvinningscentral. Den närmsta återvinningscentralen hittar du i Lövsta.

Så sorterar du rätt

Förpackningar och tidningar – Glasflaskor, kartonger, konservburkar och plastlock är bara några exempel på förpackningar du kan slänga i återvinningsrummen.

Grovsopor – Här får du slänga större sopor som inte kan återvinnas i övriga behållare. Det kan vara mindre möbler, porslin, kastruller och stekpannor, madrasser och textilier.

Elektronik – Allt som har en sladd eller batterier är elavfall och ska slängas med annan småelektronik.

Matavfall – I flera av våra fastigheter erbjuder vi matavfallsåtervinning. Har det inte kommit till ditt soprum ännu så är det på väg.

Hushållsavfall – Det här de dina vanliga sopor som du inte kan sortera för att återvinna.

Läs mer under Mitt boende

logotyp

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Hässelby Hem AB
alla rättigheter reserverade